Totaalinrichting kapsalon Limburg

Jouw maatwerk van hoge kwaliteit

Heb je net kasten op maat laten plaatsen? Is je keuken helemaal vernieuwd? Of heb je eindelijk de badkamer van je dromen? Iedereen die binnenkomt ziet in een oogopslag dat jouw maatwerk van hoge kwaliteit is. Het zit hem in de details. Maar wat zijn die details dan juist? Hoe zie je het verschil tussen interieurwerk op maat van lage en van hoge kwaliteit?

Kwalitatief maatwerk start met kwalitatief materiaal

Er zijn veel materialen op de markt om maatwerk voor interieurs te maken. Maar net als bij andere zaken is er een groot verschil in kwaliteit.

Massief hout is meestal duurder, maar ook kwalitatiever. Het is het hout dat rechtstreeks uit de boomstam komt. Het wordt verzaagd volgens de gewenste afmetingen. En behandeld volgens de vraag. Toch behoudt het zijn natuurlijke uitstraling. Het is robuust en sterk materiaal voor kasten en meubels die een leven lang meegaan. Of zelfs meerdere levens lang. Kwalitatief gezien is massief hout dus de beste keuze voor jouw interieur.

Spaanplaten zijn gemaakt van houtsplinters. Deze worden gelijmd en samengedrukt. Zo krijg je een spaanplaat. Meestal worden spaanplaten gefineerd. Een dun laagje kunststof geeft ze zo direct de juiste kleur. Handig en makkelijk te reinigen, maar moeilijk te beschilderen of aan te passen. Ook de stevigheid laat vaak te wensen over.

MDF is heel geschikt voor maatwerk dat geschilderd wordt in de stijl van het interieur. Daar waar spaanplaat bestaat uit grove splinters, bestaat MDF uit geperst en gelijmd houtpoeder. Maatwerk uit MDF is hierdoor een pak steviger dan maatwerk uit spaanplaten. Bij strakke interieurs zorgt MDF dus voor een kwalitatief sterke afwerking.

Perfect afgestelde kastdeuren maken de look van het maatwerk af

Wijkt er een deurtje amper een millimeter af, dan heeft iedereen dit gezien. Het oogt slordig en onprofessioneel. Een expert in kwalitatief maatwerk laat het interieur niet zo achter. Elke kastdeur is perfect afgesteld. Er zit overal evenveel ruimte tussen. Alles hangt perfect recht.

Stevige scharnieren houden het maatwerk op zijn plaats

Na het perfect afstellen van de deuren volgt het perfect houden van deze deuren. Maatwerk is design dat dagdagelijks gebruikt wordt. Je kan je wel voorstellen hoe vaak de deur van een keukenkast opengaat op een dag. Laat staan over een periode van een jaar of langer. Het risico op doorzakken of verschuiven is groot. Tenzij je met de beste scharnieren werkt. Die zorgen voor een blijvende kwalitatieve afwerking.

Stijlvolle klinken of perfect werkende greeploze deuren

Scharnieren en klinken zijn het zogenaamde beslag van meubilair. Naast de scharnieren, bepalen dus ook de klinken of handgrepen de kwaliteit van jouw maatwerk. Aan klinken die loskomen of verkleuren door het gebruik heb je niets. Ga daarom steeds voor de beste kwaliteit. Hetzelfde geldt voor greeploze deuren met een push open systeem. Het is niet de bedoeling dat je steeds meerdere pogingen nodig hebt om de deur te openen. Kwalitatieve systemen openen zich met 1 licht duwtje en gaan even vlot weer dicht.

Perfect symmetrisch afgewerkt maatwerk binnen de voorziene ruimte

Het ontwerp van het maatwerk hoeft niet symmetrisch te zijn. Design mag creatief zijn. Maar de afwerking van het interieur op maat moet wel symmetrisch zijn. Dat betekent dat de afwerking boven en onder, links en rechts even hoog of breed is. Je zou denken dat niemand dit ziet. Het is inderdaad zo dat weinig mensen hier bewust op letten. Maar onbewust wel. Wees er maar zeker van dat er bij een slechte afwerking heel wat ogen zullen zien dat er iets niet klopt. Zonde van de investering, want het valt alleen recht te trekken door nieuw maatwerk te installeren. Ga dus steeds voor een vakman die kwalitatief sterk werk aflevert.

Maak een afspraak met Marx Interieurs voor het meest kwalitatieve maatwerk